Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/digojim.nl/httpdocs/beheer/db.php on line 7 Digojim - Klezmer
Algemeen Nieuws Agenda Pers Foto's Films Discografie Gastenboek Contact
Home
GEIN

"Het is exuberant muzikaal theater. Met heerlijk onzinnige theatrale dingen. Dolle verhalen en soms razendsnel gespeelde of gezongen muziek. Dat is waar deze jongens goed in zijn." (aldus het Friesch Dagblad).

'Gein, dagboek van een duivelskind' is het theaterprogramma waarmee Di Gojim de Jiddische muziek vernieuwt. De opmerkelijk cabaretske voorstelling is gebaseerd op werk van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Jaap Mulder heeft een aantal verhalen tot een monoloog omgewerkt. In deze verhalen voert Singer vaak een "duivels" alter ego op dat zijn visie op het mensdom middels schurende en ironische anekdotes uit de doeken doet. De gestelde levensvragen zijn nog altijd actueel.
Jiddische songteksten zijn door Jaap Mulder en Isaac van der Reijden op eigen muzikale composities gezet. Een virtuoze mengeling van balkan, vaudeville, gypsy en klezmer.

Di Gojim (vanaf 1988) is tevens een graag geziene gast op internationale festivals, waaronder in Spanje, Israel, Verenigde Staten, Turkije en Frankrijk.